Lön..

Fan va skönt det är med lön! =]


image91
..synd bara att det var fel... De hade råkat sätta en etta för mycket i början... :[

Västkusten..

image89
Ett sista farväl..



Hemma igen efter en tid på västkusten.. Sammanfattning av dagarna sen sist..

Torsdag: 60 mils bilresa, åkte på förmiddagen och kom fram på kvällen. Blev ett matstopp på Max i Örebro där jag såg en väldigt stilig Audi TT som gjorde min dag.
Sen på kvällen kom även Linus faster med familj till gården och skulle bo där med oss.

Fredag: Begravning för svärfar. Massa förberedelser på morronen tillsammans med faster och nåra andra släktingar till Linus som kommit dit för att hjälpa till eftersom vi skulle ha fikat på gården efter begravningen.
Själva akten i kyrkan gick väl rätt bra antar jag. Stämningen var inte på topp direkt men det brukar väl inte vara så heller. Jobbigt att se så många ledsna människor. Speciellt när man själv är på bra humör.
Mycket folk i kyrkan, över 100 st! Skulle jag dö så kom nog bara mor och far.. Men men, svärfar var en populär karl med många kontakter. Blommor och hälsningar i överflöd. Bl a från Linus mormor, det tyckte jag var kul! Ett av svärfar ex var också där och kom fram och pratade lite efteråt, hon var väldigt ledsen.. Ett annat ex var också där, den hemska människan... Tyckte inte synd om henne! :P
Fika efteråt för ca 30 pers som sagt hemma hos "oss".. Landgångar och dricka samt kaffe och tårta på det.

image87
Kistan i kyrkan..


Lördag: Tog oss en tur förbi graven där Linus farfar ligger och kikade på alla blommor som svärfar fick under begravningen. Även svärfar kommer att stoppas ner i den familjegraven så småningom när allt är klart..
Munkedal nästa punkt på schemat, hälsa på Linus mamma, ett snabb-besök.. Hon var lika knäpp som vanligt..
Loppis-besök, shopping och lunchande blev det också innan vi vände uppåt igen till Hedekas till Linus farmor för att dricka kaffe samt prata igenom lite. Linus farbror med sambo var också där, blev ju fullt i vårat hus..

image88
Linus vid familjegraven..


Söndag: Hemfärd till Ljusne i två bilar. Jag hade våran 740 och Linus tog svärfars Golf.. Ska sälja den hade vi tänkt, igen bil vi vill ha precis.. Iofs turbo -men diesel! Hua! Och ful som fan!
Blev fyra stopp under resan hem, tankning och luftpåfyllning i Åmål, lunch i Grums, Biltema-shopping i Örebro samt middag och lite shoppande på IKEA i Valbo. Kom hem vid 18-tiden, lastade ur bilarna på grejer vi plockat med oss och sen for vi hem till mina föräldrar med lite grejer vi köpt åt dom där nere..

Har bara slappat sen vi kom hem, det behövs verkligen! Jag är så grymt jäkla trött! Har inte sovit mycket alls denna helg.. Fasterns ungar har härjat konstant, natt och dag -jobbigt!
Blir sängen tidigt ikväll och sen ladda för ny arbetsvecka eller snarare utbildningsvecka.. Får se hur mycket jag har missat genom mina två lediga dagar..
Bilder kommer så snart jag får tid och ork över...


image90
Begravningklädsel..

Ledighet..

Klarat av tre dagar på nya jobbet nu.. Känns bra, antar jag.. Inte hunnit å känna på det så mycket ännu.. Utbildning för fullt, ett antal nya system att lära sig. Känner igen mej från Anthills olika system, allt är precis lika logiskt... :P Alltså inte ett skit som stämmer.. Men det ska nog gå bra. Idag var första dagen vi fick kika på systemet, har medlyssnat både igår och idag och det klarnar mer och mer. Så efter dessa 6 veckors utbildning tror jag nog att vi ska klara av det.
Nu väntar lite ledighet för min del.. Begravning av svärfar på fredag så vi far ner till Västkusten tidigt imorrnbitti. Hade tänkt åkt idag från början men det hade blivit på tok försent eftersom jag slutar 17.. Inte så kul att ha 8 timmars körning framför sig då, bättre att åka tidigt imorrn istället.

Dags att sova nu. Kanske finns möjlighet att jag kikar in nerifrån södern.. Vi får se! Ha det bra!


image86
Nytt jobb innebär att både jag och 740'in har fått nya kompisar.. Bl a en V40.

. . .

Ingenting
Först kom ingenting
Sen kom ingenting
Sen kom ingenting
men ingenting är (ingenting, inget, inget)
Dom jävlarna tog oss
en efter en
Dom ljög och bedrog oss
med sanningen
Dom jävlarna tog min älskling där
Från krönet av kullen kan jag se
min förlorade värld


Fartfylld lördag! =]

image85
Ops.. Haveri! =]


Yepp det blev.. Full fart hela dan från morron till kväll! -Hmm, natt! :P

Började dagen med dragracing Flygstaden, åkte dock därifrån rätt tidigt, redan runt 16, blåste så förbannat kallt och allt drog ut på tiden så vi skippade slutet och for iväg och mathandlade lite istället. Under tiden ringde mormor och funderade om vi inte kunde komma förbi och fika lite med dom och familjen. Så blev det också, vi for hem och lagade mat och sen direkt iväg till morföräldrarna eftersom jag hade bokat grogg-dejt för kvällen.
Så när jag hade fikat klart lämnade jag Linus där med de andra och for till stan för att hämta upp Magnus som jag skulle grogga med. Gjorde upp under dagen via sms om att vi skulle ta en groggkväll ikväll.

Så han och jag groggade, såg tv och surrade medan Linus och Linus satt vid varsin datorn här och var allmänt sällskapliga... Lillebror for dock hem efter nån timma. Efter nån timma senare så fick vi skjuts in till stan av Linus, blev krogen.. Kom inte in på stället vi hade tänkt eftersom det var fullt så vi fick gå vidare till nästa ställe. Magnus pratade in oss där med vakten han kände, men detta på villkor att jag visade leg!? Jaja, det var kul, är 25 år och måste visa leg på ett ställe för 18-åringar.. Känner mej hedrad! :P
Sällskapade på krogen med Magnus, hans bror och dennes flickvän, riktigt trevliga människor! Träffade nåra andra människor jag kände igen men i övrigt var det dåligt med sånt folk tyckte jag. Det var lite tråkigt.

Det sket sig med skjuts hem så jag fick ta taxi, vilket inte var billigt! 330 kr fick jag betala för en resa från stan och hit till Ljusne. Linus skulle ha hämtat mej men när jag ringde så sov han och orkade inte åka in.
Hann bli antastad av en n***r (censur!) under tiden jag väntade på min skjuts som aldrig kom.. Blir så jävla förbannad! Kan man inte få vara ifred!? Äcklig jävla människa (apa!?) som kom fram och tog på mej och frågade om jag pratade engelska.. Nääe!!! Han gjorde ytterligare försök till att få kontakt men jag vägrade. Hade inte farbror Polisen stått alldeles i närheten hade idioten fått sig en rejäl smäll!!
Sen höll sig apan i närheten av mej hela tiden medan jag väntade, till slut var jag tvungen att ta en taxi hem.. Vem fan vet vad idioten hade gjort annars? Om jag hade stått kvar där en timma till och väntat på att Linus skulle vakna för att vara tillräckligt pigg för att köra in och hämta mej.

Idag söndag har det bara varit lugnt. Har plockat och donat här hemma. Brorsan och Carro kom förbi och hälsade på också. Fixat med bilder till Bilddagboken har jag gjort också.
Dags för sängen nu så man är pigg imorrn till första dagen på nya jobbet. Ska bli kul!

Just det.. En stor stjärna har lämnat oss.. Colin McRae.. Fick rysningar då vi satt och läste det igårkväll mitt i groggandet innan vi skulle ut på krogen. Underligt bara att han dog i en helikopterkrasch och inte en bilkrasch... Men.. Man kan inte bestämma hur man ska dö. Det är bara hoppas att det går fort.


image84
Colin McRae. 1968-2007
http://www.colinmcrae.com/

Grym dag! =]

Det är fredag. Det är kväll. Det är helg. Så jävla skönt! =]

Jag gjorde min sista dag på jobbet idag. Ja, ni hörde rätt! Jag fick jobbet på TechCity! Väcktes av mobilen imorse av en glad Stockholmsk röst som berättade att de hade valt ut mej till jobbet. Mycket trevligt!
Ringde sen direkt upp min chef i Bollnäs och sa att jag hade fått jobb och börjar redan på måndag. Hon blev så lycklig - och ändå ledsen. Glad för min skull och ledsen för sin egen skull, nu när hon hade hittat sin stjärna i teamet som hon sa. Och det stämmer ju, jag har legat bäst till hela tiden senaste veckorna.

Jag och min chef hade ett samtal senast igår om hur det gick för mej på jobbet, hon hade suttit och medlyssnat på håll så att säga.. Kvalitetsmätning och sånna grejer. Allt var kanon, var nå små missar ibland bara. Glömde t ex att fråga om sms-avisering en gång.. Illa! :P Nä men det är ju inte hela världen, de får ju sin brevavisering ändå..
Så det var kul att höra iallafall, det har ju ändå inte känts så bra senaste tiden, jag har varit så jäkla less på allt.

Dagen började alltså väldigt bra idag. Myste omkring här halvnaken hela morronen, skickade sms och fick tillbaks och ringde telefonsamtal hit och dit. Sen for jag in till stan för att informera Arbetsförmedlingen om jobbet samt lämna in lite papper till Försäkringskassan. Köpte sen med mej en krämkaka och for hem till brorsan och fikade en snabbis innan jag fortsatte hem till mamma och pappa och fikade vidare där. Tyckte jag förtjänade det! ;]
Påväg hem sen så kikade jag förbi på Linus jobb och fick mej lite mer kaffe och nybakta bullar som han bakat idag.

Efter det var det dags att fara iväg upp till Bollnäs och jobba av sista dagen. Köpte med mej mat från MAX som jag åt innan jag började jobba. Blev kramkalas med chefen innan hon gick hem för dagen innan jag började. Hon var så glad och så ledsen. Kändes konstigt..
Jobbandet klarades av snabbt, fyra timmar går fort, jobbade bara 17-21.. Ringde ut på våran LaRedoute-kampanj och tog upp beställningar som kunderna förberett efter att vi ringt dom nåra dagar tidigare och berättat om ett bra erbjudande. Jag jobbade inte alltför hårt måste jag erkänna, det kändes lite menlöst. Gick massor av tid åt att prata med kollegorna och säga hej då.. Fortlöpande under kvällen så sms'ade pappsen även mej och berättade om hur det gick i S/L-matchen.. Hade kameran med mej till jobbet för att sen kunna fara direkt till ishallen efter jobbet, men när jag kommit halvvägs hem så fick jag besked om att matchen var slut och att S/L vunnit med 2-1. Åkte ändå dit och fick mej lite papper så jag kan dona med statistiken.

Nåja, nu väntar sängen efter en helt grym dag. Jag är så lycklig! :]
Imorrn väntar bilspanande, dragracing på Flygstaden. Ska bli trevligt! Har laddat kameran redan! Kvällen lite oklar, men det lutar faktiskt åt en groggkväll igen.. Hör och häpna! Trots att det blev mycket grogg förra helgen så suger det fortfarande lite i strupen efter alkohol.. Detta trots att jag firat med lite Jäger ikväll. Vi får se imorrn helt enkelt!

. . .

Hellre Parkinsons och spilla ut halva groggen, än Alzheimers och glömma vart man ställde den!

Efter igen..

Jahapp.. Då var jag efter igen då.. Men det blir så när man jobbar en massa och inte har tid att sitta framför datorn nånting. Får väl köra lite korta sammandrag av senaste veckan..

Fredag 7/9: Möte på AF på morron och sen våldgästade jag brorsan. Agerade frisör åt honom och åt lunch där innan jag for till jobbet för ett underbart pass.. 16-20:30.

Lördag 8/9: Tog tåget till Gävle med Maria. Groggkväll och utgång på schemat. Förfest hemms hos Maria i hennes lägenhet innan vi begav oss till bowlinghallen för att möta upp tre killar och agera hejaklack åt dom.. Skulle ha spelat men vi kom så sent.. Gick sen hem igen och groggade, åt Polly och såg film innan vi sen gav oss ut på krogen, Heartbreak.. Trevligt! Skulle sen försöka få tag på killarna igen för att träffa dom men fick inte tag på dom.. :[
Så vi gick hem och såg mera film istället.

Söndag 9/9: Mår bra, ont i nacken dock efter tutt-upphängningen från igår.. Tåget hem till Ljusne igen.

Måndag 10/9: Bara jobba i princip..12-20:30..

Tisdag 11/9: Jobba 9-18.. Hälsa på familjen en sväng, låna släpvagn för att hämta lite skräp hos en arbetskamrat till Linus.

Onsdag 12/9: Anställningsintervju. Gick väl bra antar jag. De verkade nöjda iallafall, men man vet ju aldrig. Många som var där på intervju så lär väl bli tufft. Inväntar besked. Håll tummarna! Sen jobba ännu en menlös kväll, 16:30-20:30..


image83
Maria och jag...

. . .

image82


Det där var ingenting
Dom sa här ta en till
Dom gav mej nya öl, nya glas, nya shots
Tills jag vingla bort

Jag vakna någonstans
Där ingen fanns till hands
Där jag inte kände någon
Jag kände ingen alls

Jag fick karatefylla
Jag var ett svin mot er
Det blev karatefylla
Betedde mig jävligt fel
Jag fick karatefylla
Jag var ett svin mot er
Det blev karatefylla

Just smile and wave! =]

Det känns bra.. Jag är trött men i övrigt känns allt så jäkla bra på nå vis! Underbar dag igår!
Var till Hudik anställningsintervju på förmiddan, kändes väldigt bra, inte sådär stelt och tråkigt som det brukar vara på intervjuer. Jag vet inte, men det kändes kanon! Flöt på fint, lätta frågor, som om jag hade pluggat på allt som man gjorde i skolan inför prov..
Jobbet i sig verkade kanske inte så jätteupphetsande, samma som nu ungefär, men det är heltid och i stan, ja alltså Söderhamn. Fräscha lokaler och bra läge. Varit där nåra gånger på studiebesök senaste åren. Bara ett uppdrag att hålla reda på istället för närmare 10 som nu..

De lovade att höra av sig antingen under eftermiddagen eller på måndag angående hur det skulle bli. Hade det gått bra på denna intervju tog man sig vidare till nästa på själva företaget som man ska vara på. Och jag hann knappt komma hem innan de ringde och gjorde upp om tid för nästa intervju. Det är en bit påväg! :]
Shoppade lite på Dollar, Rusta och Prix innan jag for hem till familjen och tiggde kaffe för att sen hjälpa mammsen med lite uppfållning av gardiner samt köttbullsfixande.

Kikade in en snabbis på Konsum påväg hem för att köpa med dricka, popcorn och ostkrokar eftersom jag hade bokat in en dejt med Maria på kvällen. Såg filmen Epic Movie och skrattade och hade trevligt. Underbart!
Förflyttade oss sen till datorn och kollade lite gamla bilder samt surrade med folk på msn. Där var bl a en pöjk som ville att jag skulle komma in till stan så han fick åka med mej i min Volvo. Till krogen.. Kanske en kilometer bort från där han befann sig.. Sargade lite med honom en bra stund och sen tänkte vi "va fan, vi åker in och träffar honom!".. Så medan Linus gick och la sig vid 23-tiden så drog jag och Maria iväg på raggarrunda till stan.
Hittade direkt till huset där människan befann sig, ringde honom och sa att jag stod utanför och väntade och en bra stund senare så kom han ut.. Då hade Maria och jag poppat musik och tagit parbilder en bra stund! Han ville visst dricka upp sin öl innan han satte sig i bilen, bra tänkt!
Tog honom på en tur runt i stan, var och tankade på Jet innan vi for till Statoil där han skulle handla nått.. Sen körde vi ner på stan och ställde oss där och surrade en hel massa innan vi till slut åkte hem jag och Maria. Lämnade honom ensam på krogen.

Jag krävde att få åka med han i hans bil nån gång också.. Verkade inte helt omöjligt. Ev att det blir i helgen redan. Jag och Maria har planerat party-party hos henne i Gävle då och denna pöjk skulle befinna sig i Gävle över helgen.. Kanske har jag tur och få åka en sväng då! Hade varit trevligt! Köra vettefan om man vågar sig på.. Eller!? Högerstyrt med massa hästar..
Men det hade nog varit grejer det! Hehe! Mmm! =]

Avslutar med att göra en Sara.. Jag vill tacka Maria och Magnus för en grymt trevlig kväll! Linus också för den delen, även om han inte var så sällskaplig och inte såg filmen med oss..
Och även de två söta intervjuarflickorna i Hudik. Och självklart Sara själv, fan va jag saknar dej sötnos!

Uppdatering!

Dags för en sammanfattning av senaste dagarna igen känner jag.. Inte haft tid till nånting senaste tiden.. Jobbigt när det är fullt upp..

Torsdag 30/8: Ensam resa på nästan 60 mil ner till västkusten. Allt gick bra. Kul att se Linus igen efter att ha varit utan honom sen i söndagsmorse. Vin och chipsmys tillsammans på kvällen.
Linus hade även träffat dom från begravningsbyrån idag och sett på kroppen när han kom till kyrkan. Tror svärfar är nöjd, han fick åka Volvo på sin sista resa. :]

Fredag 31/8: Möte med prästen hemma på gården inför begravningen den 21/9. Har sen plockat och röjt en massa. Låst och bommat igen en massa dörrar och gångar i snickeri/hyvleri-delen på gården.

Lördag 1/9: Hälsa på svärmor, gick sådär.. Knäpp som vanligt. Handla på Munkeland och sen hälsa på Linus farmor innan vi åkte till gården och plockade vidare med massa papper. Tror vi fått ordning på det mesta som skulle sägas upp osv.. Men det lär ju märkas, är adressändrat så all post går hit till oss.

Söndag 2/9: Hemresa till Ljusne. Lastat bilen full med viktiga papper som ska gås igenom samt växter och lite andra saker.. Svängde förbi på Biltema i Örebro och inhandlade lite delar till bilarna, både våran och pappas. Lämnade av pappas delar hemma hos dom innan vi for hem och lastade ur allt ur bilen.

Måndag 3/9: Jobbat 8:30-13. Opigg, trött och huvudvärk. La mej och sov när Linus hade kommit hem från jobbet. Vaknade sen när mamma kom på besök, vi såg en film på tv och lite senare kom pappsen förbi med mat från pizzerian till oss alla.

Tisdag 4/9:
Jobbat 8-12. Fortfarande inte riktigt pigg. Fick ett telefonsamtal angående en anställningsintervju i Hudik som jag ska på imorrn. Ska bli spännande. Vore trevligt med ett jobb på hemmaplan.
Blev en tur till stan på eftermiddagen, fått ut intyg från Skatteverket till en livförsäkring som svärfar hade. Sen var vi till en tant med en dator innan vi till slut mathandlade. Samtidigt ringde en annan tant om sin dator.. Alla har visst problem nu, Linus har fullt upp! Ikväll har han varit nere hos grannarna och fixat deras datorn.. Ganska osmarta dom förresten.. Han installerade om allt så när grannarna skulle surfa var ju deras startsida en helt annan än de hade tidigare.. "Mamma, vi har fått nytt internet!" Hmm...


Så nu är allt uppdaterat och Bilddagboken har jag kommit ikapp med också sånär som på en dag.. Har lite gallringar att göra där från den 25'e när jag hade en hel bil-dag för mej själv i Valbo och Gävle. Tur att jag inte var på nått riktigt fotohumör då så det bara blev runt 1000 bilder... :S
Nu sova och sen fara till Hudik imorrn.

RSS 2.0